StoryEditor

Nitko od Srba se ne želi sastati sa zastupnicima grupe Zelenih/EFA u EP: "Ne može nas se vrijeđati, pa tražiti razgovor"

Piše desk  /  12.12.2021., 19:42h
Nenad Stevandić, Snježana Novaković Bursać, Sredoje Nović i Branislav Borenović, članovi Interesorne radne grupe za izmjenu izbornog zakona, izjavili su danas, piše agencija Srna, da neće sutra razgovarati sa zastupnici grupe Zelenih/EFA u Europskom parlamentu Romeom Franzom i Tomasom Waitz.

Iz Parlamentarne skupštine BiH ranije je najavljeno da će članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH razgovarati sutra u Sarajevu sa predsjedateljem Delegacije Europskog parlamenta za suradnju s BiH i Kosovom Romeom Franzom i članom Delegacije Tomasom Waitzom.

Stevandić je rekao "da su europski zeleni na konvenciji usvojili dokumente u kojima je puno negativnih i proizvoljnih stavova u vezi s pozicijom Republike Srpske i njenih dužnosnika".

- Oni su faktički već zauzeli jednu vrstu političkog stava. Onaj tko hoće doći i razgovarati s nama, ne može nas prije toga vrijeđati. To je razlog zbog kojeg neću biti sutra na sastanku sa zastupnicima zelenih, a sve sam to prenio i kolegama iz koalicije - izjavio je Srni Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske.

Snježana Novaković Bursać (SNSD) također je izjavila Srni da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku članova ove grupe sa zastupnicima grupe Zelenih/EFA u Europskom parlamentu Franzom i Waitzom, koji, kako je navela, dolaze vjerojatno s već definiranim stavovima, ali ne i konkretnim rješenjima.

- Interresorna radna grupa je obavila razgovor sa službenom predstavnicima EU i SAD i treba da se razgovara s nekim tko može doprinjeti pronalasku ključnih rješenja - rekla je Novaković Bursać.

I član Interresorne radne grupe iz Republike Srpske Sredoje Nović (SNSD) potvrdio je Srni da neće prisustvovati sutrašnjem sastanku sa zastupnicima Zelenih u Europskom parlamentu kao ni Branislav Borenović, predsjednik PDP-a. 

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 07:21