Article_Top_970x250

NITKO IH NIJE KONTROLIRAO Učenici iz Sarajeva se vratili iz Milana: Imaju temperaturu, roditelji strahuju od koronavirusa...

panika nakon ekskurzije

NITKO IH NIJE KONTROLIRAO Učenici iz Sarajeva se vratili iz Milana: Imaju temperaturu, roditelji strahuju od koronavirusa...

velj 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: REUTERS

Na društvenim mrežama se pojavila vijest da su se djeca Osnovne škole "Grbavica II" iz Sarajeva vratila s ekskurzije iz Italije s povišenom temperaturom te da roditelji strahuju od koronavirusa.

Naime, jedan od roditelja je komentirao u jednoj grupi na Facebooku kazavši kako su djeca bila u Milanu te da imaju povišenu temperaturu, a odmah su, navodno, krenula u školu.

Direktor škole Sabahudin Dino Bakal za Avaz je kazao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravstva. 

- Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputama epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome koronavirusa. Već dva tjedna je epidemija gripe, prije naše ekskurzije. Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i nitko trenutno nema te simptome - rekao je Bakal.

Jedan od statusa na društvenim mrežama glasi: 

- Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana... Djeca su danas (jučer, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stupnjeva. Tko je trebao reagirati? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući - pisalo je u statusu.

Dnevnik.ba