StoryEditor

Ništa od utakmica dok ne bude cjepiva...

Piše D  /  11.04.2020., 03:04h

Istraživanje američkog sveučilišta Seton Hall pokazalo je da 72 posto Amerikanaca ne bi odlazilo na utakmice na stadione ili dvorane dok se ne otkrije cjepivo protiv koronavirusa. 

Istraživanje pokazuje da bi od onih koji bi išli na utakmice, ako se to dopusti, samo 13 posto je kazalo da bi se osjećali ugodno i sigurno na borilištima.

Oko 80 posto ispitanika tvrdi da se slažu da se utakmice odvijaju bez gledatelja, a 46 posto je uvjereno da sporta u SAD-u ove godine neće biti.

Stručnjaci u Seton Hallu također tvrde da sportskih događaja u SAD-u neće biti sve do studenoga.

- Ukoliko se sport vrati u naše živote do Dana zahvalnosti u studenome, svi ćemo biti sretni - kazao je jedan od profesora.

Američki aportovi ne igraju se više od mjesec dana nakon što se korona virus raširio SAD-om. Prvi zaraženi u NBA ligi bio je francuski centar Utah Jazza Rudy Gobert koji je potom virus prenio na ostale igrače. U SAD-u je dosad zaraženo više od 500.000 ljudi, što je uvjerljivo najviše na svijetu. Preminulo je više od 18.000.

Dok god je takva situacija, o nastavku natjecanja se niti ne smije razmišljato dok se sve ne unormali. Ljudsko zdravlje je ipak najvažnije, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:36