Article_Top_970x250

Ništa od košarke ove sezone: Prekinuti Euroliga i Eurokup

nakon dvomjesečne pauze

Ništa od košarke ove sezone: Prekinuti Euroliga i Eurokup

svibnja 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Većina predstavnika klubova Eurolige složila su se da bi nastavak sezone nakon dvomjesečne pauze zbog korona virusa bio besmislen. Kad i kako će krenuti iduća sezona još se ne zna.

Vodeći čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu predložio je na današnjem sastanku s predstavnicima 11 stalnih klubova u ovom natjecanju da se prekinuta sezona završi bez nastavka, što vrijedi i za Eurokup, prenose portali specijalizirani za košarku.

Taj prijedlog će biti prihvaćen, s obzirom na to da su se prije dva dana košarkaši euroligaških klubova velikom većinom izjasnili za prekid natjecanja.

Na toj videokonferenciji sudjelovalo je 36 košarkaša, po dva predstavnika svakog kluba, a većina je iznijela stav da bi nastavak sezone nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije izazvane širenjem korona virusa bio besmislen.

Euroligaško natjecanje prekinuto je 12. ožujka šest kola prije kraja osnovnog dijela, dok je u Eurokupu trebala početi četvrtfinalna faza.

Za 16.30 je najavljena konferencija za medije prvog čovjeka Eurolige na kojoj se očekuje da će Bertomeu iznijeti više detalja oko odluke o prekidu natjecanja, kao i o tome koje će momčadi sudjelovati u sljedećoj sezoni Eurolige i kakva je budućnost natjecanja s obzirom na sadašnje okolnosti vezane za pandemiju bolesti COVID-19, prenosi Hina.

Dnevnik.ba