StoryEditor

Ništa od kampa: ‘Vatreni‘ će na utakmice putovati iz Hrvatske?

Piše D  /  31.05.2021., 12:05h

Hrvatska nogometna reprezentacija definitivno odustaje od kampa u St. Andrewsu! Kako se doznaje, naši reprezentativci će se za utakmice Eura pripremati u Hrvatskoj, pišu 24sata.hr.

Razlog su stroga pravila zbog korone koja su na snazi u Škotskoj. U slučaju da se pojavi samo jedan pozitivan slučaj u reprezentaciji, cijela bi momčad trebala ići u karantenu, a Češka i Hrvatska nisu htjeli pristati na te uvjete pa su otkazali kamp u Škotskoj. U igri su Zagreb, koji ima 90 posto izgleda za kamp i Rovinj, na koji otpada deset posto. 

Hotel Lone u Rovinju, u kojem se reprezentacija do sada pripremala, ne osigurava dovoljan broj kapaciteta u narednih mjesec dana, a ni gosti hotela stalnim zahtjevima za fotografijama narušavaju prijeko potreban mir. Zbog toga bi se reprezentacija u drugom dijelu priprema preselila u Zagreb, trenirali bi u Maksimiru i odatle bi putovali na utakmice na Euru. Na sličan potez odlučili su se i Česi. Tako da ćemo imati vrlo slične uvjete kao i oni.

Covid mjere u Škotskoj ogroman su problem, premijerka Nicola Sturgeon nije dala reprezentacijama poseban status, koji je uvjet da se natjecanje može održati. I stoga će HNS otkazati kamp u St. Andrewsu i pripremati se u - Hrvatskoj. 

- Nije to ništa novo, isto je napravila i reprezentacija Češke, koja će također putovati na utakmice - kažu u savezu.

Točno, Hrvatska će se pripremati, gotovo sigurno, u Zagrebu, a reprezentacija bi u Maksimiru bez problema mogla zatvoriti treninge i pružiti mir igračima. Uostalom, u Zagrebu su se okupljali i pripremali uoči najvažnijih utakmica. 

Osim toga, kad već ne može osigurati kamp, iz saveza su zatražili da se Glasgowu oduzmu i domaćinstva utakmicama. Jer, logično, ako nisu u stanju organizirati potrebne mjere za kamp, kako će za utakmicu?

S druge strane, naši bi u St. Andrewsu morali poštovati rigorozne mjere, ne bi smjeli sjediti jedan od drugoga na manje od tri metra, liječnici i maseri bi za vrijeme masaža morali nositi specijalna odijela, a bilo kakvo kršenje mjera, odnosno, bilo kakva fotografija nekog od naših reprezentativaca na Instagramu ili Facebooku, a Škoti procijene da krši mjere, značila bi karantenu za cijelu reprezentaciju. 

Preveliki je to rizik i ulog na koji nisu htjeli pristati Česi, ali niti naši reprezentativci. Odnosno, plastično objašnjeno, Hrvatska će iz Zagreba putovati dva dana prije utakmice, večer prije odraditi trening, te nakon utakmica vraćati se u Hrvatsku, pišu 24sata.hr.

E, sad, što se tiče domaćinstva, Uefa je već oduzela domaćinstvo Bilbau i Dublinu, a slično bi se moglo dogoditi i Glasgowu, pa bi Hrvatska, tako se priča, mogla sve tri utakmice u skupini igrati na Wembleyu. Što je super opcija jer od Zagreba do Londona let traje nešto malo više od dva sata. Igrači se neće pretjerano umoriti od leta i doći će spremni na utakmice. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:30