StoryEditor
sastanak u mostaru

Nikšić: Više volimo potrošiti par dana na dogovaranje nego da jedni druge preglasavamo

Piše desk  /  01.06.2023., 17:58h

U Mostaru je danas održan sastanak izaslanstva koalicijskih partnera s državne razine vlasti HDZ-a BiH, SNSD-a i SDP-a BiH koje su predvodili predsjednici Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić, koji su se nakon sastanka obratili brojnim medijima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao da sastanku nazoči u ime trojke, odnosno i ispred predsjednika Naše stranke Edina Forte i predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića.

„Nemam ništa da dodam na ono što je gospodin Čović rekao, naše je opredjeljenje za spremnost, postoje stvari koje idu teže, ali postoje i mnoge koje idu lakše. Sve što je do sad bilo na sjednicama Vlade bilo je jednoglasno, više volimo potrošiti par dana na dogovaranje nego da jedni druge preglasavamo.

Na dobrom smo putu postoji fina energija i sinergija i to će se i nastaviti. Još se učimo jedni na druge i vraćamo uspostavljanje poljuljanih i porušenih mostove povjerenja. Kako dani prolaze to je sve bolje i siguran sam da će vrijeme pokazati da će biti koristi za sve u BiH“, zaključio je Nikšić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:27