StoryEditor
novi premijer fbih

Nikšić: "Vi, građani, predugo čekate da pokušamo povesti ovu zemlju naprijed. Dočekali smo svi skupa!"

Piše desk  /  29.04.2023., 09:29h

Novoizabrani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić se oglasio na društvenim mrežama nakon što je izabran na ovu funkciju.

- Dragi prijatelji, pratitelji, susjedi, poznanici i građani Bosne i Hercegovine. Danas je okončan jedan dug proces, proces koji je bio praćen podmetanjima, spinovanjima, lažima, obmanama, etiketiranjima i mogao bih do jutra nabrajati čime sve ne.

Moram vam priznati da je bilo situacija u kojima sam želio dići ruke od svega. Bilo je teško nastavljati nakon prepreka, postavljenih brana na putevima, teškog podmetanja i izigravanja. Snagu sam pronalazio ne samo u svojim SDP-ovcima, partnerima iz Trojke i drugih koalicijskih stranaka, nego i u vama građanima, u onim nanama i dedama koji bi mi stidljivo prišli i šapnuli da ne odustajemo.

I nismo odustali, danas smo imenovali novu Vladu Federacije. Mjesta euforiji nema. Naš radni dan je već počeo. Vi, građani, predugo čekate da pokušamo povesti ovu zemlju naprijed. Dočekali smo svi skupa. Moja politika, a trudit ću se i politika Vlade će biti politika dogovora, politika pružene ruke, politika poštovanja svakog građanina naše zemlje.

Trudit ću se da rad Vlade bude maksimalno transparentan, da rad Vlade približimo Vama, građanima, da slušamo vaš glas, vaše potrebe, primjedbe i sugestije. U tu svrhu će služiti i ova Facebook platforma. Trudit ću se da, koliko to vrijeme dozvoli, što više i sam komuniciram sa vama, da organiziramo projekte zajedno i zajedničkim snagama gradimo što bolji život u našoj nam jedinoj Domovini.

Moja vrata će biti otvorena za sve prijedloge, sugestije i primjedbe. Budite vi upravo najbolji sud rada nove vlade. Neka živi Bosna i Hercegovina - poručio je Nikšić.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 03:45