StoryEditor
lider sdp-a bih

Nikšić o optužbama za "izdaju": Uvjeravali su nas da je izbor suca iz reda hrvatskog naroda presudan za sudbinu apelacije

Piše fena  /  24.03.2023., 16:56h

Nakon odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Željka Komšića i Šefika Džaferovića oglasio se predsjednik SDP-a BiH, navodeći kako je nakon jučerašnje odluke "potpuno jasno da eventualni izbor sudaca Ustavnog suda na posljednjoj sjednici Parlamenta FBiH uopće ne bi utjecao na ishod glasanja, kamoli bio presudan".

- Sjetimo se desetina medijskih natpisa, izjava megafona ove političke grupacije i stavova kojekakvih “analitičara” koji su nas optuživali za “izdaju" uporno dezinformirajući javnost, uvjeravajući sve u ovu potpuno neistinitu tezu. Optuživali su nas da ćemo glasanjem za prvorangiranog kandidata osuditi apelaciju na propast, isporučiti državu i niz drugih gluposti - ističe Nikšić u priopćenju objavljenom preko društvenih mreža.

Napomenuo je da trenutno u Ustavnom sudu BiH ima osam sudaca, tri međunarodna, dva iz reda bošnjačkog i srpskog naroda i jedan iz reda hrvatskog naroda, te da su sve domaći suci birani u parlamentu na osnovu političkih dogovora.

- Uopće ne želim licitirati s tim informacijama jer sam siguran da javnost dobro zna kojoj političkoj opciji je blizak koji sudaca. Kada znamo da su neki bili članovi, pa i ministri etnonacionalnih stranaka, u najmanju ruku licemjerno zvuči njihova priča o navodnoj borbi protiv politizacije.

Zato je bitno, kada opet sutra opozicijska grupacija bude prozivala novu većinu za bilo kakvu izdaju, prisjetiti se dojučerašnjih naslova kojim su nas uvjeravali da je izbor suca iz reda hrvatskog naroda presudan za sudbinu apelacije. Tog suca, na njihovu žalost, nismo izabrali i razotkrili smo njihovu manipulaciju. Ni prvi ni zadnji put - poručio je Nikšić.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 02:20