StoryEditor
vrijeđanje zdravog razuma

Nikšić u zagrebačkom Nacionalu: Hrvati, glasujte za Bećirovića, on će se boriti za vas

Piše desk  /  26.09.2022., 08:29h

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u intervjuu za zagrebački Nacional, možemo to slobodno reći, vrijeđao je zdrav razum hrvatskih birača u BiH.

Nikšić je, naime, pozvao Hrvate da u RS-u glasuju za Vojina Mijatovića jer će se on tobože boriti za njihova prava, no prava je priča zapravo poziva da glasuju za Denisa Bećirovića.

"Pozivam sve građane Federacije, uključujući Hrvate, da svoj glas daju Denisu Bećiroviću. Denis Bećirović će se sigurno dosljednije i iskrenije boriti za njihove interese od bilo kojeg člana HDZ-a. Uostalom, to i čini sve ovo vrijeme, jednako se bori za prava i bolji život svih građana Bosne i Hercegovine. Dok se Denis Bećirović borio u Parlamentu za ublažavanje posljedica inflacije, HDZ-ovi zastupnici glasali su za povećanje svojih plaća", rekao je Nikšić za Nacional.

Riječ je o istom onom Denisu Bećiroviću koji na svakom koraku lobira za građansku BiH, a za Klix je primjerice izjavio da bi najbolje da zajedno s Komšićem bude u Predsjedništvu.

"Najbolje rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu je pobjeda dva člana Predsjedništva BiH koja dolaze iz građanskih stranaka. Tog izbornog rezultata se uveliko pribojavaju ne samo vladajuće stranke nego i Zagreb i Beograd, jer u tom slučaju padaju u vodu njihovi antibosanskohercegovački planovi... Najbolja i kratkoročna i dugoročna poruka je da kandidati HDZ-a, SDA i SNSD-a izgube na predstojećim izborima..."

O "antibosanskohercegovačkim" planovima ne treba trošiti riječi, a što se tiče dominacije HDZ-a u hrvatskom biračkom tijelu - to se može lako riješiti. Treba Izborni zakon uskladiti s Ustavom, omogućiti Hrvatima da nesmetano biraju svoje predstavnike, zbog čega neće morati pribjegavati homogenizaciji oko jedne stranke, te će i dominacija HDZ-a sigurno u većoj ili manjoj mjeri okopnjeti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:23