StoryEditor

Nikšić: U "Slobodnoj Bosni" objavljene laži, nismo na prodaju

Piše D  /  04.03.2019., 10:03h

Nakon što je portal Senada Avdića „Slobodna Bosna“ objavio tekst „Najpodmukliji politički trač nakon rata: Nikšiću ponuđen novac da ne sudjeluje u vlasti?!“, lider SDP-a Nermin Nikšić jučer je u izjavi za „Dnevni avaz“ takve navode oštro demantirao.

 

Ista kuhinja

Nikšić je kazao da tvrdnje plasirane pod plaštom “najpodmuklijeg političkog trača nakon rata” predstavljaju nastavak prljavog, specijalnog rata koji se vodi protiv SDP-a.

- Radi se o lažima, osmišljenim i plasiranim iz iste one političke kuhinje koja godinama izmišlja neke navodne dogovore SDP-a s neprijateljima BiH. Nakon kampanje i priče o dogovoru Nikšića s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, pa famoznog plana B, sada, kada je “car ostao gol” i kada se vidi kako su prirodni partneri SDA upravo SNSD i HDZ, novim lažima treba opravdati još jednu prevaru birača - kaže Nikšić.

On je pojasnio da su laži objavljene na način da ne predstavljaju tvrdnju jer bi onda oni koji ih šire odgovarali na sudu za klevetu, pa se zato plasiraju u formi neprovjerenih glasina.

 

Upravo oni trguju

- S druge strane, upravo eksponenti takvih politika rade sve ono što govore da radi neko drugi. Upravo oni trguju, daju i uzimaju funkcije, pozicije, interese, privilegije i novac kako bi došli, odnosno ostali na vlasti. Upravo oni poklanjaju punu kontrolu SNSD-u i HDZ-u nad parlamentima u BiH. Upravo oni dopuštaju da se u odgovorima BiH prema EU govori da su etničke podjele u državi nešto što je dobro i što nam treba. Oni moraju shvatiti da nismo svi isti – izjavio je Nikšić.

 

 Nismo na prodaju

- Postoje i oni koji nisu na prodaju i koji ne prodaju interese BiH za gram vlasti. SDP je ozbiljna stranka. Odluke se donose u organima stranke i te odluke se, nažalost onih koji plasiraju ovakve laži, ne mogu kupiti - rekao je jučer Nikšić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:45