Article_Top_970x250

Nikšić: Tko još vjeruje u "patriotsku priču" SDA

o lokalnim izborima u srebrenici

Nikšić: Tko još vjeruje u "patriotsku priču" SDA

sij 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

SDP BiH nije ranije pristao, pa neće ni sada, biti dio samoproglašene bošnjačke reprezentacije, predvođene SDA, jasan je Nermin Nikšić, predsjednik te stranke.

- U Srebrenici, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, izaći ćemo na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno s multietničkom listom sastavljenom od građana Srebrenice - kazao je Nikšić i nastavio:

- Osim SDA, sve druge stranke potpisnice faktički ne postoje u Srebrenici, nego su ukras SDA, koja po oprobanom receptu uzurpacije patriotizma i jedinstva promiče svoje interese i dominaciju. Kao što to obično biva, nakon izbora SDA odbaci kao staru krpu one koji joj trebaju samo za homogenizaciju biračkog tijela, kako je to učinila i poslije svih ranijih izbora, prenosi Dnevni avaz.

Dodaje da građani Srebrenice, umjesto ispraznih floskula onih koji ih se sjete samo tijekom izbora ili obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, zaslužuju konkretne odgovore.

- Neka SDA odgovori gdje su nestale silne donacije na ime Srebrenice, a posebno kako se upravlja povratničkim novcem kroz nadležno ministarstvo. Nakon bolesnih junica, džamijskih tuča i zaštitnika Srebrenice s adresom stanovanja u Vogošći postoji li itko na terenu tko vjeruje u navodnu patriotsku priču SDA, naravno ako izuzmemo stranke supotpisnice dokumenta? U svakom slučaju, Srebrenica je oduvijek bila bitna za SDP, a tako će biti i ove izbore - stav je Nikšića.

Dnevnik.ba

Tagovi: