StoryEditor
šef sdp-a bih

Nikšić: SDA je sinoć učinila sve da pokažemo svijetu da smo plemena

Piše desk  /  26.07.2022., 09:46h

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentirao je ponašanje SDA na prosvjedu koji je jučer organiziran ispred OHR-a zbog izmjena Izbornog zakona koje navodno planira nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Nikšić je rekao da je, ako su SDA jurišnici spremni krasti u vrijeme korone, sasvim normalno da na sve načine i pokušaju obraniti svoje pozicije u vlasti.

"Priznajem, podcijenili smo njihovu želju za ostankom na vlasti. Na svu sreću do, za njega i SDA, priželjkivanog kaosa nije došlo. Schmidtu sam govorio da nismo plemena da nam se nameću takva zakonska rješenja, a SDA je sinoć učinila sve da napravimo incident i da pošaljemo svijetu poruku kako zaista jesmo plemena", rekao je Nikšić.

Dodao  je kako su ujedinjena oporba  i okupljeni građani sinoć na prosvjedu pokazali kako im je važnije da pošalju poruke jedinstva i zaštite države.

"S druge strane, još jednom su SDA jurišnici pokazali primitivizam vrijeđajući potpredsjednika SDP-a i našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH Vojina Mijatovića, riječima da nema što tražiti u Sarajevu i da ide u Banju Luku", kazao je predsjednik SDP-a.

Komentirao je Nikšić da su na jučerašnjem skupu govorili oni koji su se odazvali na skup kojega je inicirao SDP, a za koji je rečeno da neće uključivati nikakvu političku promociju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:29