StoryEditor
novi premijer fbih

Nikšić: "SDA je nudila milijune zastupnicima. Odakle taj novac? Kako dođu do tog novca?! To je novac tajkuna, privatnih poduzeća…"

Piše desk  /  29.04.2023., 12:42h

Novoizabrani premijer Federacije BiH i lider SDP-a Nermin Nikšić govorio je o formiranju vlasti u Federaciji BiH tijekom gostovanja u emisiji na Face TV.

Između ostalog, Nikšić je komentirao poteze visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

- Što smo mi to isporučili HDZ-u? Što imaju, a da do sada nisu imali? HNS je manje sretan rješenjem Schmidta od nas. Schmidtova odluka je privremeno rješenje za izbor ove vlade, ali imamo i trajnu odluku! Trajno rješenje će na snagu nastupiti za godinu ako mi ne donesemo bolje! Vlada nije nametnuta; izglasao ju je Parlament - rekao je Nikšić.

Nikšić je kazao da je saznao da je SDA nudila milijune zastupnicima.

- SDA nije navikla da bude opozicija; trebat će im vremena da se naviknu! Mislili su da nećemo imati većinu na sjednici! Zastupnici pričaju da su im se nudili milijuni! Odakle taj novac?! Kako dođu do tog novca?! To je novac tajkuna, privatnih poduzeća… nije iz budžeta! Imali smo rezervne glasove! Dvije rezervne ruke smo imali za imenovanje Vlade, za ne daj Bože – izjavio je on tijekom sinoćnjeg gostovanja.

Nikšić je najavio i smjene direktora javnih preduzeća te govorio o tajnom sastanku koji je imao s Miloradom Dodikom i Stašom Košarcem.

- Sjeli smo Konaković i ja s Dodikom i Košarcem i sve dogovorili - kazao je Nikšić.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 20:14