StoryEditor
lider sdp-a

Nikšić pozvao Dodika na razgovor i kompromis i ispunjavanje 14 prioriteta na putu ka EU

Piše fena  /  02.07.2023., 18:23h

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je nove Dodikove izjave na Kozari. Dodika još jednom pozvao na razgovor i kompromis.

-Dodik i vlast u RS-u ne mogu djelovati izvan pravnog okvira države Bosne i Hercegovine, kao što je to danas poručio s Kozare, mjesta partizanskog otpora, ponosa i stradanja. Ustavni sud i visoki predstavnik su neosporive dejtonske kategorije. O tome smo već vodili raspravu i nemam namjeru ponavljati već rečeno. Bez obzira što tko od nas o tome mislio Christian Schmidt je legalan i legitiman visoki predstavnik i na raspravu o nespornom nemam namjeru gubiti vrijeme. Sve državne institucije dužne su nastaviti raditi svoj posao, od zakonodavne i izvršne, pa do sudske vlasti”, naveo je Nikšić.

Također ističe kako stranke sa sjedištem u RS-u moraju prihvatiti činjenicu da je Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH prošlost i da takav zakon nije i neće biti dio pravnog poretka.

“Građani cijele države očekuju da se što prije i što odlučnije uhvatimo u koštac sa stvarnim prijetnjama po njih i njihove obitelji – ekonomskom krizom i pravnom nesigurnošću. Samo rješavanjem ovih gorućih problema možemo zadržati naše ljude ovdje i napraviti iskorak ka članstvu u EU koje je pečat stabilnosti i razvoja jedne zemlje”, poručio je prvi čovjek SDP-a.

Nikšić je još jednom pozvao Milorada Dodik na razgovor.

“Stoga još jednom pozivam Dodika da se vratimo svojim obvezama i nastavimo raditi na ispunjavanju onoga što smo obećali građanima oba entiteta. Razgovor, kompromis i ispunjavanje 14 prioriteta na putu ka Europskoj uniji nema alternativu”, zaključio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:58