StoryEditor
predsjednik sdp-a bih

Nikšić: "Potpisima želimo demonstrirati da imamo parlamentarnu većinu"

Piše fena  /  07.02.2023., 13:57h

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je u sjedištu te stranke komentirao proces formiranja vlasti na federalnoj razini, te izrazio očekivanje da će uskoro biti zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi trebali biti imenovati predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

- Kada su u pitanju potpisi u kojima smo već govorili to vode šefovi klubova deklarirane parlamentarne većine i neki je rok da to bude do četvrtka prikupljeno. Prikupljanje potpisa je obaveza koju su preduzele članice parlamentarne većine, šefovi klubova, pa ćemo vidjeti tko će izvršiti svoju obvezu ili eventualno ako netko neće – kazao je Nikšić.

Dodaje da se potpisima želi demonstrirati postojanje parlamentarne većine s kojom treba biti izabrano rukovodstvo Federacije BiH.

- Želimo da formiramo Vladu FBiH, a naravno da ćemo o tome informirati i one, u slučaju blokade, koji imaju jedini alat da deblokiraju tu situaciju, a to su predstavnici međunarodne zajednice. Dakle, ne prikupljaju se potpisi da bi se njima uputili nego da bi se prezentirali rukovodstvu Federacije BiH, a svakako da će o tome biti informirani predstavnici međunarodne zajednice – naglasio je Nikšić.

Nakon formiranja vlasti na državnoj razini potrebno je pronaći kadrovska rješenja za državne agencije i institucije, a Nikšić je prokomentirao pitanje imenovanja direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

- U ovom rasporedu agencija Uprava za indirektno oporezivanje ostala je Federaciji i smatram da je to fer i pošteno jer imamo ministra financija na državnoj razini iz SNSD-a. U Federaciji BiH ministarstvo financija je HDZ-ovo. Mi smo jako zainteresirani da preuzmemo odgovornost za UIO i spremni smo da pravimo određene zamjene, kazao je Nikšić.

Dnevnik.ba

12. srpanj 2024 05:44