StoryEditor

Nikšić: Podrška proračunu dobar putokaz za funkcioniranje institucija u FBiH

Piše fena  /  25.01.2024., 12:03h

Jučerašnja podrška proračunu na zasjedanju Zastupničkog doma dobar je putokaz za funkcioniranje institucija u Federaciji i nada da se možda možemo odmaći od populističkog djelovanja od kojeg nitko nema koristi – poručio je danas premijer Federacije BiH, nakon što je sinoć Zastupnički dom Federalnog parlamenta podržao Prijedlog proračuna FBiH za 2024. godinu.

Nikšić navodi da mu je žao što jučer nije "iz poznatih razloga“ prisustvovao sjednici Zastupničkog doma, pa nije bio u prilici osobno se  zahvaliti zastupnicama i zastupnicima koji su po hitnoj proceduri izglasali proračun FBiH za ovu godinu.

-Pratio sam, naravno, sjednicu i želim se javno zahvaliti svim zastupnicima, njih 60, koji su glasovali i podržali proračun. Posebno mi je drago da se pokazalo kako i u opoziciji, a iz rezultata glasovanja je jasno da je i dio njih glasalo ZA, ima dovoljno odgovornih, savjesnih i konstruktivnih zastupnika spremnih da interes građana stavi ispred uskih kratkoročnih interesa i politikantskih kalkulacija kako treba sve blokirati zato što oni više nisu dio vlasti. Broj glasova ZA poslao je još jednom jasnu poruku da možemo sami donositi odluke bitne za naše građane – ocijenio je Nikšić u svom postu na društvenim mrežama.

Kako je naveo, ima i onih drugih kojima se također zahvaljuje "što su pokazali svoje pravo lice jer su tako sami demonstrirali izostanak odgovornosti i spremnosti da svojim blokadama pokušaju proizvesti kaos u BiH". Na svu sreću, kaže, ostali su u manjini.

-I proračun i deblokada radnih tijela Parlamenta također su velike poruke onima koji misle da politikom ucjena mogu nešto postići. Danas očekujemo da izaslanici u Domu naroda potvrde proračun na svojoj sjednici kako bi svi zajedno krenuli u realizaciju proračunom planiranih aktivnosti – poručio je Nikšić.

Zastupnički dom Federalnog parlamenta prihvatio je sinoć na sjednici većinom glasova Prijedlog proračuna FBiH za 2024. godinu.

Ovogodišnji proračun je Federalna vlada predložila u iznosu od 7.474.800.209 KM, najvećem dosad i za pola milijarde KM većem u odnosu na prošlogodišnji.

Kako bi proračun stupio na snagu, potrebna je i podrška Doma naroda, čija sjednica je sazvana za danas.

 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:01