StoryEditor
predsjednik sdp-a

Nikšić odgovorio Vučiću: "Vratit će se opet oni koji su osigurali da BiH ima veću prosječnu plaću od Srbije"

Piše desk  /  27.08.2022., 17:48h

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, vezano za poređenje prosječnih plaća u Srbiji i BIH.

"Vidim da se predsjednik iz susjedstva posprdno izražava u odnosu na Bosnu i Hercegovinu. Kakvu vlast imamo sasvim je jasno da osim sprdnje ništa drugo ne možemo ni očekivati. Problem je što nas on kao predsjednik druge države ponižava ukazujući na pogubne rezultate vladavine SDA - HDZ - SNSD", naveo je Nikšić.

Nikšić je također istakao da su brojevi neumoljivi, ali je poručio Vučiću da se on ne treba brinuti za Bosnu i Hercegovinu i ljude u BiH.

"Ne treba nam on otvarati oči, progledali su i naši ljudi. Usprkos svemu onome što Bosnu i Hercegovinu čeka ove zime zbog nesposobne i korumpirane vlasti u listopadu ipak, nakon izbora, sviće dan. Vratit će se ponovno oni koji su do 2014.godine osigurali veću prosječnu plaću u Bosni i Hercegovini nego u Srbiji. Nakon toga neće naši ljudi dugo čekati da opet imamo bolji standard, veću prosječnu plaću, te da nas neće zaobilaziti strane, ali i domaće investicije", kazao je Nikšić.

"Naravno neka se ne brine, kao dobre komšije i susjedi mi Srbiji također želimo da se razvijaju i dobiju vlast koja će voditi brigu o svojim građanima kao što će dobiti naša Bosna i Hercegovina“, zaključio je predsjednik SDP-a.

Dnevnik.ba

29. siječanj 2023 21:06