Article_Top_970x250

Nikšić i Kojović pisali Komšiću: Nemoj nas rasturati

problemi u raju

Nikšić i Kojović pisali Komšiću: Nemoj nas rasturati

srp 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bh. blok (SDP i Naša stranka) ostaje pri čvrstom opredjeljenju da je NATO put neupitan, priopćili su danas iz ovog bloka, navodeći da je članstvo u NATO savezu garant sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Kako su istaknuli, Bh. blok će dati punu podršku i glasove u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine za sve zakone i odluke koje približavaju našu državu NATO alijansi.

- Podsjećamo da je SDP-ov bivši ministar obrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić u svom mandatu mnogo učinio na približavanju BiH članstvu u NATO savezu. Osmić je napravio najveći napredak u procesu knjiženja imovine Oružanih snaga BiH na državu Bosnu i Hercegovinu. Stav Bh. bloka o NATO savezu je nepromjenjiv, a u narednim mjesecima ćemo vidjeti hoće li biti promijenjen stav "Bošnjačkog segmenta", naziv koji je Izetbegović dodijelio bloku SDA-DF - priopćili su iz Bh. bloka.

Oni su istakli i da je DF "vlastitom voljom odlučio da kao dio bošnjačkog bloka uđe u koaliciju s HDZ-om i SNSD-om", umjesto oporbenog djelovanja kroz Bh. blok.

- Svoju ljutnju zbog toga što ni tri mjeseca nakon donesene odluke o ulasku u vlast nisu dobili ni stolicu za pregovaračkim stolom, već čekaju mrvice koje im servira šef Bošnjačkog bloka Bakir Izetbegović, ne trebaju iskaljivati prema Bh. bloku, već prema svojim partnerima iz SDA, od kojih su očito dobili zadatak da napadaju Bh. blok - navedeno je u saopćenju.

Bh. blok je pozvao DF da "ovakvim i sličnim istupima prema oporbi ne potvrđuje u javnosti prisutno mišljenje da je njihov jedini zadatak u vladajućoj koaliciji da rasturaju građansku opciju".

Dnevnik.ba