StoryEditor

Niko Kovač u teškoj situaciji, evo što o njemu pišu njemački novinari

Piše D  /  04.02.2019., 01:02h

Trener Bayerna Niko Kovač opet je pod velikim pritiskom. Bavarci su u subotu izgubili od Bayer Leverkusena (3:1) i tako prekinuli niz od sedam pobjeda zaredom. Vodeća Borussia ima sedam bodova prednosti, a Bayern čekaju teški ispiti, prenosi Večernji.hr

U srijedu gostuje kod Herthe u Kupu, a uskoro mu slijedi i susret osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola, vodeće momčadi Premierlige. Stoga njemački mediji pišu da bi se u iduća dva tjedna mogla urušiti sezona Bayerna i Nike Kovača.

"Kovač se opet činio bespomoćnim i pasivnim. Za sve ono što je nakon utakmice s pravom kritizirao - nedostatak kompaktnosti i agresivnosti, propusnost u obrani, greške pojedinaca i slaba realizacija - sam snosi odgovornost. Bivši trener Eintrachta nije uspio uspostaviti vidljivu filozofiju igre od dolaska u Münchenu. Čini se da Kovač ima samo plan A i stoga ne može popraviti stvari ako ne idu po planu", navodi Spox.

Navodi se i da bi Kovač mogao krenuti stopama Jürgena Klinsmanna koji je dobio otkaz u Bayernu prije 10 godina. Stvari su za njemačkog trenera do travnja 2009. izgledale dobro, no onda je u Ligi prvaka s ukupno 5:1 ispao od Barcelone, a Wolfsburg mu je zatim preoteo naslov u Bundesligi pa je morao otići.

I na njemačkom Sky Sportu smatraju da Bayern neće do naslova.

"U ovom trenutku, čini se da Bayern neće moći nadoknaditi sedam bodova zaostatka za Borussijom", komentiraju novinari.

Klopp bi pojeo ovakav Bayern, piše njemački Bild te dodaje da mnogi igrači bavarske momčadi djeluju zastarjelo.

"Ribery i Robben zajedno imaju godina gotovo koliko i Jupp Heynckes. I uskoro će se umiroviti poput njega", stoji u tekstu u kojem se napominje i da Kovač ni sam nije siguran treba li u sredini igrati Thiago ili James Rodriguez.

A bivši nogometaš Dietmar Hamann koji je za Bayern odigrao više od 100 utakmica smatra da je u problem napadač Robert Lewandowski.

- Nestao je onaj Lewandowski od prije tri ili četiri godine. Mislim da on postaje problem za Bayern i ja bih na ljeto doveo novog napadača. Lewandowski želi da ga smatraju trećim najboljim igrač svijeta, ali je miljama udaljen od toga - rekao je Hamann, dok je Michael Ballack dodao:

- Bayern ima problema s motivacijom igrača.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 09:23