StoryEditor

"Nikad nisam ukrao pare, popio kavu, zapalio cigaretu, probao ili vidio drogu..."

Piše D  /  02.05.2021., 03:05h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u predblagdanskom intervjuu za Blic dao opširnu analizu većine aktualnih tema u Srbiji. Posebno su interesantni dijelovi u kojima govori o borbi protiv kriminala. 

- Nikad nisam ukrao pare, nisam popio kavu, zapalio cigaretu, probao ili vidio drogu. 

Ovim riječima predsjednik Srbije govori o sporne dvije minute snimke s naplatne rampe Doljevac, komentirajući informaciju da sporni dio snimke koji nedostaje posjeduje Dijana Hrkalović.

- Pa kakve veze to ima sa mnom? I da su nestale te dvije minute, to ima veze s Dijanom Hrkalović, ne sa mnom. Jer sam ja njih pitao da oni meni daju informacije, ne ja njima. Nikad u životu ne bih zaštitio nijednog ubojicu. Nikad nisam ukrao pare, nisam popio kavu, zapalio cigaretu, probao ili vidio drogu. Dok sam išao na utakmice, tukao sam se s onima koji su duvali ljepak ili probali travu, to svi znaju, rekao je predsjednik u intervjuu.

Vučić je, pored toga, govorio i o drugim aktualnim temama poput slučaja Palma. 

Na pitanje zna li tko je naredio njegovo prisluškivanje, odgovorio je:

– Da, znam, a na nadležnim organima je da utvrde. To je stvar institucija, postoje tu i teže stvari, vjerovali ili ne, od prisluškivanja šefa države. I nije riječ ni o kakvom fejkanju, ni o foliranju, niti o tome da vas je netko uhvatio da razgovarate s ljudima s one strane zakona. Ni protiv jedne osobe s kojim sam razgovarao nije podignuta ni kaznena ni prekršajna prijava.

Na pitanje je li mu problem što je u koaliciji s Palmom kojem se ozbiljne optužbe stavljaju na teret, istaknuo je da taj bi problem odmah riješio ako se optužbe pokažu točnim..

– Problem bi mi bio i taj problem bih riješio odmah ako se pokaže da je to točno. S takvim ljudima neću sjediti, neću ih vidjeti, a ne da budem u koaliciji. Ja imam žensko dijete, ne pada mi na pamet sjediti s takvim ljudima. A zamislite da sjedim s onim koji mi tuče kćerku, pa mene, pa majku moje kćerke. Oni bi htjeli voditi zemlju. Ovo što sam vam rekao nisu čampras divani, tračevi, to su priznanja njihova u policiji. Ako institucije potvrde da je Palma nešto uradio, neću ga vidjeti. Ali, da vjerujem siledžiji i onoj (Marinika Tepić, prim. nov.) koja je kod njega zaposlena, ne pada mi na pamet, istaknuo je Vučić. 

Dolaze li do vas procjene „Vučića neće srušiti oporba, srušit će ga njegovi“?

– Ne samo da nemam nikakav strah, možete me srušiti kad god hoćete. Postavlja se pitanje što je moje nasljeđe. Moje nasljeđe su veće plaće, najveće u povijesti Srbije. Znate li kada su mirovine bile veće? Ne znate. Moje nasljeđe su više cesta za godinu dana nego za čitav period od ‘45. do 2012, više pruga, najviše bolnica i kliničkih centara u povijesti, muzeja, gradit ćemo koncertne dvorane…, zaključio je.

Dnevnik.ba 

25. travanj 2024 06:02