StoryEditor

Nijemci su oduševljeni mladim Hrvatom: Sve nas je iznenadio!

Piše D  /  27.05.2020., 01:05h

Bundesliga je centar nogometnog svijeta. Jedina od liga ‘petice‘ koja je već u pogonu, sa svim pogledima uperenima u Njemačku. Stadioni bez gledatelja, ali i napokon - vrhunski nogomet, pišu 24sata.hr.

U upravo odigranom kolu glavne priče su: trijumf Bayerna u Dortmundu i... Dva gola hrvatskog stopera Marina Pongračića (22) u sjajnoj pobjedi Wolfsburga u Leverkusenu (4-1)!

Pongračić je i sam sebe šokirao, a Nijemce je totalno oduševio. Novine su pune superlativa na račun mladog Hrvata. ‘Golgeter koji je sve iznenadio‘ donosi primjerice Osnabrücker Zeitung u svojoj glavnoj sportskoj priči.

Šef struke Oliver Glasner (45) iznenađen je i oduševljen Pongračićem:

- Nisam ni znao da Marin zna zabiti dva gola u jednoj tekmi, iznenadio je i nas i sam sebe, ali kvaliteta je neupitna, može samo biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu - široko se smiješio trener Wolfsburga.

A Pongračić... Šokiraniji od trenera.

- Ma centaršutevi su bili savršeni i da to nisam zabio onda valjda nikad više ni ne bi dao gol. Max Arnold (26) je stvarno vrhunski ubacio oba puta. Ovo je velika pobjeda - pričao je hrvatski stoper koji je u siječnju za 10 milijuna eura iz RB Salzburga prešao u Wolfsburg pa u svojoj petoj utakmici zabio dva gola.

A kolo prije toga imao je i najbrži sprint u cijeloj Bundesligi. Wolfsburg je pobijedio Augsburg 2-1, a Pongračić je imao sprint na razini Kyliana Mbappea i Bayernovog ‘Bolta‘, Alphonsa Daviesa: 35,3 km/h.

Jučer u Salzburgu, danas u Wolfsburgu, a sutra, po svemu sudeći: na popisu izbornika hrvatske A reprezentacije Zlatka Dalića!

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:33