Article_Top_970x250

Nijemci kupili tvrtku iz Kupresa, zaposlit će preko 50 novih djelatnika

kupres

Nijemci kupili tvrtku iz Kupresa, zaposlit će preko 50 novih djelatnika

ožu 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Njemačka tvrtka Brilliant 3221 GmbH preuzela je stotpostotan vlasnički udio u gospodarskom društvu DOLOMIT d.o.o. Kupres, tvrtki koja se bavi eksploatacijom i preradom kamena na području općine Kupres.

Vlada Hercegbosanske županije na svojoj prošloj sjednici održanoj u veljači donijela je odluku o odobrenju prijenosa vlasničkog udjela na njemačku tvrtku a tim povodom jučer je održan sastanak premijera ove županije Ivana Vukadina i ministrice gospodarstva Dijane Puzigaće s predstavnicima poduzeća Brilliant 3221 GmbH.

Direktor Jan Wever predstavio je plan za ulaganja u kamenolom i prateće pogone za preradu i proizvodnju finalnih proizvoda, navodeći kako je analizom i mjerenjima geološkog sastava terena utvrđen vrlo kvalitetan materijal i njegova kvantiteta, što daje temelj za budući razvoj, prenosi Biznisinfo.ba.

Kako je Wever naveo, cilj tvrtke Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija poslovanja i proizvodnje, a u idućih 5 godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna eura.

U planu je i dalje širenje poduzeća s naglaskom na dodatna ispitivanja i mjerenja terena na području općine Kupres.

U planu je zapošljavanje 50-ak radnika s lokalnog područja.

Dnevnik.ba