StoryEditor

Nijemci hvale Kovača: ´Ima svlačionicu, izgledali su ujedinjeno, kao postrojba...´

Piše D  /  20.02.2019., 10:02h

Tim ishodom nakon utakmice Kovač je bio puno zadovoljniji od domaćeg trenera Jürgena Kloppa. 

"Taktički smo bili odlično pozicionirani, fizički odigrali zahtjevnu utakmicu i mentalno usredotočeni bili svih 90 minuta", objasnio je Kovač recept za remi na Anfieldu i pohvalio se kako su rijetki treneri koji su prazne mreže napustili Liverpool ove sezone: "Možda Guardiola... I ja."

"Rezultat je 0:0, ali za Kovača je ovo 1:0"

Njemački mediji hvale predstavu Kovačeve momčadi i poručuju kako ne pamte ovako discipliniranu igru Bayerna.

"Nikada nisam vidio Sergea Gnabryja da igra obranu kao sad. Nikad nisam ni vidio da su Joshua Kimmich i David Alaba tako disciplinirani", rekao je hrvatski trener.

"I zaista je bilo tako", piše Deutsche Welle.

"Potpuno drugačija utakmica od one u petak protiv Augsburga kada je Kimmich dva puta ispao. Defenziva na čelu s Javijem Martinezom, koji je odigrao utakmicu sezone, bila je neprepoznatljiva. Bayern je u prvom poluvremenu poništio prepoznatljivi presing Liverpoola, a u drugom se uporno branio. Igrači su ginuli jedni za druge i za trenera."

U Njemačkoj se često spominjalo da Kovač, kojem je ovo prva sezona na klupi Bayerna, nema dobar odnos s igračima.

"Mora se odati priznanje Kovaču. Ne samo za taktički plan utakmice već i za ono puno važnije - kako su igrači odigrali za njega. Prvi put otkako je trener Bayerna, momčad je izgledala ujedinjeno kao prava postrojba. Kovač konačno ima kontrolu. Ima svlačionicu", piše Deutsche Welle i zaključuje: "Rezultat je 0:0, ali je za Kovača ovo 1:0."

Bild: Impresivno kako je Niko okrenuo stvari u svoju korist

Čak i Bild koji je mjesecima kritizirao Kovača, morao mu se nakloniti.

"Kriza u Bayernu? Nešto se spominjalo... A sad malo ozbiljnije - zaista je impresivno kako je Niko Kovač okrenuo stvari u svoju korist u 2019. godini. Ako ste zaboravili, njegova momčad je zaostajala devet bodova za Borussijom u Bundesligi i mnogi su je otpisali iz Lige prvaka nakon što je izvukla Liverpool. Sadašnjost pokazuje da je Bayern samo tri boda iza Borussije, a da se o Ligi prvaka ponovno mašta nakon 0:0 iz Liverpoola. I da, Bayern je favorit za Kup", piše Bild.

"Otkako je odustao od pretjeranog rotiranja igrača, Bayern je bolja momčad. Čak je Kovač i iz ozljede Goretzke uspio napraviti nešto pozitivno s Martinezom. Kovač ima plan i igrači ga slijede. Ovih 0:0 protiv Kloppa je Kovačeva pobjeda", stoji u tekstu Bilda koji na kraju ima i poruku za hrvatskog trenera: "Samo nemoj sada postati samouvjeren."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:10