StoryEditor

Nijemci blokirali račune vodećem crnogorskom ljetovalištu

Piše D  /  11.02.2020., 09:02h

Dođe li do naplate, poznato crnogorsko ljetovalište moglo bi se naći u ozbiljnim financijskim problemima, bez novca za plaće zaposlenima i za ulaganje.

Izvršitelj je prihvatio dokaze kompanije, 15 faktura koje su od početka ožujka 2017. do lipnja 2018. dostavljene lokalnoj upravi na ime ugovorenih obveza za rad i održavanje postrojenja za obradu otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, prenosi klix.ba.

Iz ureda gradonačelnika Budve Marka Carevića podgoričkim Vijestima je kazano da provjeravaju jesu li ovjeravane fakture koje su mjesečno pristizale od 9. ožujka 2017. do 11. lipnja 2018. godine, odnosno je li ih lokalna uprava prihvatila.

Ako o tome postoji trag u lokalnoj administraciji, njemačko-austrijski koncern WTE/EVN moći će naplatiti još osam milijuna eura nakon što je uoči Nove godine od države Crne Gore, aktiviranjem garancija, naplatio 29,3 milijuna eura.

U tom slučaju Budva bi se mogla naći u ozbiljnim financijskim problemima, jer bi praktično bila potpuno ispražnjena općinska blagajna, objašnjavaju Vijesti. Ne bi bilo novca za isplatu plaća zaposlenima, a blokiran bi bio i investicijski ciklus koji je započela sadašnja lokalna vlast.

Carević je nedavno u pismu državnom, policijskom i tužiteljskom vrhu naveo da WTE i njeni producenti, domaći i strani, čine konstantne i enormne pritiske da u čitavom poslu bukvalno iznude 100 miliona eura, kao u najgorim scenarijima "mafijaške iznude".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:34