StoryEditor

Nijemac zbog svoje žene i ljubomore ubio Hrvata

Piše D  /  17.07.2019., 06:07h

Christiana je u nedjelju oko 7.30 u šumi pored grada Lauf an der Pegnitz u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj mrtvog našao berač gljiva. Odmah je pozvao policiju i počela je istraga, koja zasad pokazuje da je, prema svemu sudeći, Christian žrtva ljubavnog trokuta.

- Jest, to je naš Christian, iz Banske Selnice, bio je ovdje prije dvije godine. Dobar dečko, malo nemiran možda, volio je brze vožnje automobilom, iako je početkom ‘90-ih njegov stariji brat baš ovdje u Karlovcu poginuo u prometnoj nesreći - rekla nam je Ana Baburić, prva susjeda do kuće koju su Christianovi roditelji sagradili radom u inozemstvu, piše 24sata.hr.

U Njemačku su otišli 70-ih, a vraćali se gotovo svako ljeto, zadnji put prije dvije godine. Tad je, kaže gospođa Ana, Christian ovdje bio prvi i zadnji put, nikad prije nije dolazio. O njemu susjedi i rođaci u Njemačkoj s kojima smo razgovarali znaju malo - tek da je radio u tvornici u Laufu i da je imao djevojku.

Ona je jučer na svom Facebook profilu ostavila poruku “Nedostaješ mi”, ispod koje su prijatelji pisali o tome koliko je Christian bio dobar dečko.

Prema pisanju njemačkih medija, čini se da je Christian ubijen zbog ljubomore. Njemačka policija privela je muškarca (31) i ženu (32), pri čemu je ženi dozvoljeno da se brani sa slobode, a muškarac je u zatvoru. Sumnjiče ga da je u noći na nedjelju ubio Christiana jer su obojica bili zaljubljeni u istu, udanu ženu, koja je, čini se, ista ta, osumnjičena žena. Prema pisanju njemačkog Bilda, ubijeni i osumnjičeni za ubojstvo navodno su se poznavali.

Nakon što je mladi Hrvat izašao iz kuće, u kojoj je živio s majkom, i ušao u automobil osumnjičenoga, koji je čekao, navodno je došlo do svađe. Nije poznato gdje je mladić ubijen, nije pronađeno oružje, no neslužbene informacije kažu da je izboden nožem. Navodno su osumnjičeni, ili njegova žena, pokušali očistiti tragove krvi iz auta, koji je policija zaplijenila.

- Pokušali su sakriti tragove u automobilu, no mi smo pronašli tragove krvi ubijenog. Par smo ispitali i davali su proturječne izjave, no zanijekali su ubojstvo - kaže njemačka policija, koja nije javno otkrila Christianovo prezime, već smo ga otkrili preko Hrvata koji žive u Laufu.

Tamo su i rođaci Baburićevih, koji otkrivaju da je Christian rođen i odrastao u Laufu u gastarbajterskoj obitelji. Njegov je otac umro prije nekoliko godina pa je majka sad u Laufu sama. Christiana nisu puno viđali.

- Bili su normalna, vrijedna obitelj, Marija i otac Mate su se u Njemačkoj jako naradili. Ne znamo što se događalo, osim onoga što smo i sami pročitali - priča susjeda Ana.

Puno više od toga ne znaju niti Hrvati u Laufu, nadaju se da će policija riješiti slučaj, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:21