StoryEditor

"Nije točna vijest da je Sud BiH odbio izručenje Mamića"

Piše D  /  11.06.2019., 06:06h

Nije točna vijest koja je objavljena da je Sud Bosne i Hercegovine odbio izručenje potraživanog Zdravka Mamića, priopćeno je iz ove institucije.

Podsjećaju da je danas u Sudu održano ročište u ekstradicijskom postupku na kojem je traženo izjašnjenje potraživanog Mamića o tome pristaje li na pojednostavljeno izručenje ili želi redovitu proceduru, što je, navode, njegovo zakonsko pravo i na šta je Sud obvezan pitati svakog potraživanog, prenosi Fena.

Potraživani Zdravko Mamić se, ističu, opredijelio za redovitu proceduru.

Također, na današnjem ročištu je razmatrana opravdanost određivanja mjere privremenog pritvora. Sud je našao opravdanim odrediti adekvatne mjere zabrane, o čemu je donijeto rješenje.

- Ističemo da Sud nije odlučivao o izručenju, niti Sud uopće odlučuje o izručenju. Naglašavamo da je zakonska nadležnost Suda da provjeri ispunjenost uvjeta za izručenje u svakom konkretnom slučaju, o čemu danas također nije odlučivano, te će biti predmetom odluke Suda tek kad Sud dobije ekstradicijsku dokumentaciju iz Republike Hrvatske. Konačnu odluku o izručenju će donijeti državni ministar pravde, na osnovu ZMPP u kaznenim stvarima - stoji u priopćenju Suda BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:36