StoryEditor

"Nije kriv Modrić, nego Zidane"

Piše D  /  18.10.2020., 08:10h

Skromnom klubu iz Andaluzije, koji je od osnutka 1910. do danas najviše vremena proveo u nižim ligama, ovo je prva pobjeda nad Realom od ožujka 1991. i prva u povijesti kod najvećeg kluba na svijetu.

Kako je Real igrao svjedoče dva pokazatelja: daleko najbolji igrač bio mu je golman Thibout Courtois, koji je spasio barem još dva čista gola, a Zinedine Zidane već je na poluvremenu zamijenio čak četiri igrača. Jedan od njih bio je i Luka Modrić.

Najčitanijem španjolskom listu Marci Modrić je bio jedan od najgore ocijenjenih prvotimaca Reala na ovoj utakmici. "Nije bio najlošiji, ali Zidane ga je već na poluvremenu zamijenio Valverdeom tražeći još mišića u vezi", obrazlaže Marca.

Te mišiće Modrić mu nije mogao dati jer je bio iscijeđen, napominje Marca, koja skida odgovornost s hrvatske legende Reala i prebacuje je na francusku: "U Realu ne štima puno toga, na primjer Zidane. Trener je pogriješio kada je sastavljao prvu momčad uvrštavajući u nju igrače koji su daleko od stanja potrebnog za to. Svoju pogrešku pokušao je ispraviti zamjenom čak četiri igrača prije drugog poluvremena. Zidane je jedan od najvećih krivaca za lošu igru i poraz Reala. Iscrpljeni Modrić to nikako ne može biti jer je na njegovo mjesto logično bilo od početka postaviti Valverdea. Međutim, Zidane je u prvu momčad postavio Modrića, koji je samo tri dana ranije za reprezentaciju igrao svih 90 minuta protiv Francuske, nakon čega je odradio samo jedan trening."

Marca ističe da je Real ovako očajnom igrom i porazom protiv donedavnog drugoligaša jako zabrinuo navijače pred El Clasico sljedeće subote u Barceloni. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:14