Article_Top_970x250

Nije izumrlo poštenje u BiH: "Ljudi, ne šaljite mi pare, mogu sam zaraditi"

izvukao se iz siromaštva

Nije izumrlo poštenje u BiH: "Ljudi, ne šaljite mi pare, mogu sam zaraditi"

svibnja 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Hamid je sretan i zadovoljan što se izvukao iz siromaštva, a donacije koje stižu i dalje Hamid odbija ili vraća na adresu pošiljatelja.

Hamid Babanović iz Lupca kod Zenice u samo osam mjeseci potpuno je promijenio svoj i život svoje obitelji. On i supruga Edina živjeli su u podrumu s dvoje malodobne djece pod betonskom pločom bez struje, vode, zaposlenja, dovoljno hrane.

Nakon što je priču o njemu objavio YouTube novinar Srećko Stipović, Babanovićima je počela stizati pomoć iz cijeloga svijeta. Oni su je znali iskoristiti i s tim novcima završili kuću, priključili struju, kupili traktor, krave, ovce, napravili štalu.

Međutim mnogi su i dalje vidjeli samo prvi video, a ne i one druge, u kojima je Hamid sretan i zadovoljan što se izvukao iz siromaštva pa su donacije i dalje počele pristizati. Hamid ih je odbijao ili vraćao na adresu pošiljatelja, piše Bljesak.info.

Jednostavno kako kaže strah ga je Boga da uzima novac koji njemu više ne treba, a s tim novcima mogli bi se pomoći drugi ljudi u potrebi.

Hamid danas radi dva-tri posla i dovoljno zarađuje za život svoje obitelji. Zbog toga je i nastao ovaj video u kojem Hamid moli ljude da mu ne šalju više novac jer mu ne treba. Nevjerojatno za BiH, ali istinito.

Dnevnik.ba