Article_Top_970x250

Nezirović pozvao na ostavku rukovodstva i članova VSTV-a, ostali se usprotivili

sjednica u sarajevu

Nezirović pozvao na ostavku rukovodstva i članova VSTV-a, ostali se usprotivili

lip 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: N1

Član Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Goran Nezirović pozvao je rukovodstvo, ali i članove Vijeća da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći vratiti povjerenje javnosti.

"Što god mi uradili, ovaj saziv VSTV-a BiH neće moći vratiti povjerenje i neće biti u stanju provesti reformu pravosuđa", upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTV-a u Sarajevu.

Reagirajući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je rekao da nije suglasan s tim i da je u tijeku organizirana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH.

On je dodao da neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktualni saziv VSTS-a BiH.

Potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Ona je dodala da je Nezirović taj koji bi trebao podnijeti ostavku.

Potpredsjednica VSTV-a Jadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente - zbog kojih bi trebala podnijeti ostavku - da ih iznesu.

"Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom trenutku, a onda ću progovoriti. Prihvaćam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni", naglasila je Misirača.

Na današnjoj sjednici usvojen je zapisnik sa sjednica VSTS-a održanih 14. i 15. svibnja, kao i Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednica VSTV-a održanih 14 i 15. svibnja, te 29. i 30. svibnja. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250