StoryEditor

Nezavisni blok suspendirao Sokolovića i Ahmetovića

Piše D  /  14.11.2018., 11:11h

"Predsjedništvo je ponovno iskazalo neprihvatljivost ovakvog izbornog sistema koji je omogućio izbornu krađu i na proteklim izborima, te pozvalo sve druge političke subjekte da u narednom periodu prioritet razgovora bude hitna izmjena izbornog zakonodavstva i omogućavanje elektronskog glasanja i transparentnost izbornog procesa", stoji u priopćenju.

Predsjedništvo NB-a je ponovo potvrdilo svoje ranije iznesene stavove u kojima se Nezavisni blok ograđuje od postupaka članova koji su potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH vezanu za tzv. ‘‘bijeli kruh‘‘ i status zastupnika nakon isteka mandata.

"Ovakvi postupci su u potpunoj suprotnosti sa idejom nastankom i profilom Nezavisnog bloka koji predstavlja novu politiku u BiH. S tim u vezi Predsjedništvo je pozvalo članove koji su uputili ovu apelaciju da se javno odreknu potpisa na istu, te u slučaju da apelacija bude pozitivno riješena na sudu, odreknu se privilegije, tzv. ‘‘bijelog kruha‘‘. Do konačne realizacije ovih zaključaka i okončanja ovoga procesa, Predsjedništvo NB-a je suspendiralo članstvo Sadiku Ahmetoviću i Salki Sokoloviću u organima Nezavisnog bloka", navode iz Nezavisnog bloka.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:05