StoryEditor

Nezadovoljna zvijezda Citya bježi Kovaču u Bayern?

Piše D  /  15.05.2019., 05:05h

Castles tvrdi da ima saznanja o tome da je Manchester City dao zeleno svjetlo Bavarcima da započnu pregovore s njemačkim reprezentativcem koji bi ovoga ljeta Etihad mogao zamijeniti Allianz Arenom.

Bayernu je Sane već jednom izmaknuo iz ruku, bilo je to 2016. godine kada je iz Schalkea otišao kod Pepa Guardiole u Manchester City.

No sada je situacija drugačija, 23-godišnjak se pokazao iznimnim talentom u dresu Građana, oduševio igrama u Premier ligi i Ligi prvaka, a Bayern ima još više motiva da ga dovede nego što je imao prije tri godine.

Castles napominje da je interes kod ovog posla obostran i objašnjava zašto. Navodno je Leroy Sane iznimno isfrustriran katalonskim strategom koji ga stalno rotira i većinu vremena je tek treća opcija Cityja u rosteru. Nijemac, koji je neočekivano propustio SP u Rusiji, odbio je nekoliko ponuda za produljenje ugovora s prvakom Engleske.

Kako mu aktualni istječe na koncu sezone 2020./2021., Manchester City ne želi izgubiti silne milijune i planira mladog krilnog napadača prodati dok još za njega može dobiti respektabilan novac.

S druge strane, uprava Bayerna neće dvojiti kod Sanea ovaj put. Mlad je, Nijemac je, već je etabliran u samom vrhu europske nogometne elite nakon dviju uzastopno osvojenih titula prvaka Engleske s Manchester Cityjem i zagarantirano će biti standardan prvotimac reprezentacije Njemačke.

Odlaskom Robbena i Riberyja ostaje upražnjeno mjesto na toj poziciji, a Sane se čini kao zamjena koja će njihov odlazak učiniti što bezbolnijim.

Također, navodi Castles, Sane želi izbjeći i potencijalnu kaznu UEFA-e protiv Manchester Cityja izbacivanjem iz Lige prvaka zbog kršenja pravila financijskog fair-playa o čemu smo pisali jučer.

Bayern je prvotno umjesto Sanea htio dovesti mladu francusku senzaciju iz Lillea, krilnog napadača Nicolasa Pepea, za koju je nudio 60 milijuna eura. No ulaskom Cityjevog igrača u cijelu priču Bavarci su spremni odustati od mladog Francuza i prepustiti ga zainteresiranom Manchester Unitedu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:12