StoryEditor

Neymara ‘strah‘ Hrvatske: Još psihički nisam potpuno ‘fit‘

Piše D  /  31.05.2018., 11:05h

I dok će Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren u pripremnu bazu hrvatske reprezentacije u Rovinj stići tijekom četvrtka, svakako do poslijepodnevnog treninga, Brazil je u srijedu kompletirao svoju momčad za SP, prenosi 24.sata.

Realov dvojac Marcelo i Casemiro priključio se u Tottenhamovu kampu, pa izbornik Tite za nedjeljni ogled s Hrvatskom ima svih 23 igrača.

I premda izbornik to ne želi potvrditi, baš bi se protiv kockastih na teren nakon gotovo 100 dana izbivanja zbog ozljede trebao vratiti Neymar. Treninzi su zatvoreni, a Manchester Cityjev desni bek Danilo rekao je:

- Tako je bolje, možemo u miru raditi.

Neymar je rekao kako i dalje osjeća nelagodu u igri nakon operacije koščice desnoga stopala. A Danilo je priznao da ga suigrači na treninzima štede:

- Pokušavam ga zaustaviti kao desni bek od 2010. I normalno je da ga nekad nagazim, dva-tri puta na svakom treningu, haha! Ali, sad moram biti nježan prema njemu - rekao je Danilo koji je s Neymarom igrao u Santosu.

Toliko je brz da ne znaš kamo će - lijevo, desno, naprijed ili natrag!"

Neymar je na treningu u srijedu bio nasmijan, ali rekao je:

- Nisam još 100 posto spreman, još se malo plašim ići maksimalno, ali ima dovoljno vremena. Stopalo mi je dobro, tjelesno se dobro osjećam, tek osjećam laganu nelagodu, ali to me neće spriječiti da igram - govorio je Neymar, dok je u intervjuu za brazilski magazin VIP naglasio:

- Moj otac ne odlučuje o mojoj karijeri, ja donosim odluke. On je najbolji savjetnik kojeg mogu poželjeti, ali odluke su moje. Dok mi on pomaže oko drugih stvari vezanih uz karijeru, kako bih se ja fokusirao na igranje.

A baš poput Lovrena, nedjeljna će utakmica biti prva na Anfieldu nakon poraza u finalu Lige prvaka za Roberta Firmina:

- Bit će nešto posebno igrati na Anfieldu uz Liverpoolove navijače. To je sjajan stadion s odličnim travnjakom i fantastična atmosfera. I posebno za mene jer mi je to dom.

Nakon Hrvatske, Brazil ima još jednu provjeru uoči SP-a: u Beču protiv Austrije 10. lipnja.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:24