StoryEditor

New York, Solomonski Otoci... Iz cijelog svijeta cvijeće i svijeće za ubijenu djecu Viteza

Piše D  /  10.06.2021., 01:06h

U gradu, podijeljenom na dio pod kontrolom Armije BiH i dio koji je kontrolirao HVO, dječje igralište su smatrali sigurnom zonom, jer je bilo okruženo kućama i skriveno od snajpera. Ništa nije upućivalo na to da će igralište postati mjesto stradanja osmero djece.

Podsjećamo, za smrt osmero djece iz Viteza koja su sredinom 1993. poginula u eksploziji granate, koja je bačena na igralište, do danas nitko nije odgovarao.

Najmlađa žrtva je bila devetogodišnja Augustina Grebenar, čiji je 12-godišnji brat Velimir također poginuo. Među žrtvama su i 12-godišnjak Milan i 18-godišnja Sanja Garić, također brat i sestra, kao i 15-godišnjaci Dragan Ramljak, Draženko Čečura i Sanja Križanović, te desetogodišnji Boris Antičević.

Danas, na tužnu 28. obljetnicu njihovog tragičnog ubojstva, prisjećamo se njih, nevino stradalih anđela koji više nisu s nama zbog zlobe i mržnje.

Diljem BiH i Hrvatske večeras u 20:00 sati zapalit će se svijeće i položit cvijeće za njih, a slično se već događa i diljem svijeta, a primjer toga su Solomonski Otoci i New York, piše Bild.ba.

To je najmanje što možemo učiniti za njih.

Solomonski Otoci

New York

Posušje​​​​​​​

Mostar

​​​​​​​Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:23