StoryEditor
središnja bosna

Nevrijeme koje je pogodilo općinu Travnik prouzročilo brojne materijalne štete

Piše fena  /  19.07.2023., 16:09h

Olujna grmljavina, jak vjetar i kiša sinoć su zahvatili područje općine Travnik što je znatno otežalo i usporilo promet, kao i protok električne energije, te izazvalo brojne materijalne štete.

Tijekom nevremena, pojedina travnička naselja su ostala bez napajanja električnom energijom, a u više ulica prijavljeno je da je jak vjetar oborio brojna stabla, dijelove krovnih konstrukcija, te rasvjetna tijela.

U ovom trenutku na terenu u punom kapacitetu djeluju članovi Stožera civilne zaštite Općine Travnik, kao i Općinska komisija za procjenu šteta, te pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik koji nastoje sanirati novonastalu štetu.

Zapovjednik Stožera civilne zaštite Općine Travnik i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je kazao kako su sve raspoložive snage Cvilne zaštite Općine Travnik u punom kapacitetu na terenu.

‘‘U neprekidnom smo kontaktu s Elektrodistribucijom Travnik kao i sa Šumsko-gospodarskim društvom SBK/KSB i svim našim firmama koje su pod ugovorom, te se u ovom trenutku saniraju prioritetne štete s ciljem osposobljavanja ključnih putnih komunikacija‘‘, istaknuo je Dautović.

Naveo je kako će se stabla koja su oborena kasnije dodatno ukloniti, te da se u prvoj fazi kontinuirano radi na uspostavljanju napajanja električnom energijom nekoliko travničkih naselja, kao i osposobljavanju putnih komunikacija.

Iz Stožera Civilne zaštite Općine Travnik mole građane za strpljenje,  s obzirom na to da  se u ovom trenutku sumiraju novonastale štete, te da će blagovremeno biti obaviješteni o svim dostupnim informacijama.

Iz općinskog Stožera Civilne zaštite pozivaju građane da sve informacije o nastalim štetama prijavljuju predsjednicima mjesnih zajednica, koji će informacije prenijeti operativnoj službi Civilnog stožera Općine Travnik na dalje postupanje ili direktno na broj telefona Stožera Civilne zaštite Općine Travnik 030 518 135 ili putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., navodi se u priopćenju Općine Travnik.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:13