StoryEditor

Nevjerojatni Bišćan u tri sezone s tri različita kluba osvojio četiri trofeja

Piše D  /  22.05.2019., 10:05h

Momčad Igora Bišćana odigrala je junačku utakmicu i vodila 2:0 nakon prvog poluvremena golovima Čolaka i Halilovića. Dinamo je smanjio u 63. minuti preko Oršića, deset minuta kasnije je Olmo promašio penal, a susret je prelomio Zoran Kvržić prekrasnim golom u 85. minuti.

Tako je Bišćan u svojoj trećoj trenerskoj sezoni u trećem klubu osvojio svoj četvrti trofej. Bivši Dinamov igrač 2016. godine postao je pomoći trener u Rudešu čiju je prvu momčad preuzeo u sezoni 2016./2017. te je osvojio drugu ligu i ušao u 1. HNL.

Na kraju sezone je otišao iz Rudeša i preuzeo slovensku Olimpiju koju je sa samo 17 primljenih golova u 36 kola odveo do naslova slovenskog prvaka. Utrku s Mariborom prelomio je u ludom derbiju u Ljudskom vrtu u kojem je tri kola prije kraja golom u sudačkoj nadoknadi preokrenuo i slavio 3:2. Olimpija je tom pobjedom preskočila Mariborčane na prvom mjestu, a Bišćan je u zadnja dva kola sačuvao prednost.

Maribor je pobijedio i u dvije utakmice četvrtfinala slovenskog kupa koji je osvojio u velikom stilu, pobjedom 6:1 u finalu protiv Aluminija. Iako je bio omiljen među Olimpijinim navijačima, koji su željeli da ostane, Bišćan se razišao s klupskom Upravom i u ljeto prošle godine otišao iz Ljubljane.

Nakon što je Matjaž Kek vodio Rijeku pet i pol godina i loše otvorio sezonu, Bišćan ga je zamijenio početkom listopada prošle godine nakon poraza od Gorice. Imao je potpisan predugovor s ciparskim Anorthosisom, ali ga je raskinuo i otišao u Rijeku. U prvoj utakmici pobijedio je Inter u gostima, onda remizirao s Hajdukom i krenuo u niz od pet pobjeda, uključujući derbije protiv Dinama, Osijeka i Lokomotive.

S limitiranim igračkim kadrom Bišćan je posložio Rijeku koja je na proljeće igrala jako dobro i učvrstila drugo mjesto. Konačno, velikom izvedbom u finalu Kupa pobijedila je Dinamo, a Bišćan je osvojio svoj četvrti trofej, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:23