StoryEditor
velike oborine

Nevjerojatne snimke iz Frankfurta: Cijela zračna luka pod vodom

Piše desk  /  17.08.2023., 12:26h

U Frankfurtu, najvećoj njemačkoj zračnoj luci, zbog velikih su oborina u srijedu otkazani deseci letova.

Velike količine vode skupile su se na dijelovima piste, a iako su avioni sletjeli, putnici su u njima zaglavili i nisu se mogli iskrcati. Trajalo je to ukupno više od dva sata i to do kasno navečer. Otkazano je oko 70 letova, kako navodi Zračna luka Frankfurt, a sve zbog lošeg vremena. 

Snimka iz zračne luke koja kruži društvenim mrežama prikazuje avione parkirane u vodi, dok u pozadini blješte munje, piše Deutsche Welle.

Osim toga, iz Frankfurta su zbog zabrane noćnih letova kao i poplava preusmjerena više od 23 planirana leta. Pogođeno je i više od tisuću putnika, procjenjuje Zračna luka Frankfurt. Zbog jakih oluja s grmljavinom Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je upozorenje za cijelu pokrajinu Hesse 

Između 20 i 23 sata navečer prema lokalnom vremenu zabilježeno je oko 60 litara padalina po metru kvadratnom u nekim djelovima regije. Uz to su metorolozi zabilježili više od 25.000 munja tijekom jednog sata o čemu je izvijestila lokalna javna televizija Hessische Rundfunk. Pritom je olujni vjetar od 81 kilometar na sat puhao u Griesheimu, a 71 kilometar na sat u Offenbachu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:00