StoryEditor

Nevjenčanu trudnu suprugu gurnuo niz stepenice

Piše D  /  04.06.2021., 03:06h

Kriminalističkim istraživanjem Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđena je sumnja da je 27-godišnjak u više navrata verbalno i fizički napadao svoju 21-godišnju trudnu nevjenčanu suprugu te ju je jednom prilikom gurnuo niz stepenice u hodniku zgrade, prenosi Večernji.hr.

Incidenti su se događali u vremenskom periodu od ožujka do svibnja 2021. godine. Nakon što je njegova nevjenčana supruga odselila, 27-godišnjak je svakodnevno pokušavao stupiti u neželjeni kontakt s njom putem telefona.

Također, u to je vrijeme prijetio 49-godišnjoj članici obitelji nevjenčane supruge. Jednom joj je prilikom prijetio držeći pušku u ruci. Takvim je ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela nametljivo ponašanje i prijetnja.

Temeljem naloga suda, izvršena je pretraga stanova koje koristi 27-godišnjak. Pronađene su i oduzete tri puške i pištolj koje legalno posjeduje 66-godišnjak, njegov član obitelji, dok je pronađena i oduzeta jedna zračna puška za koju 66-godišnjak nije imao važeći oružani list.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 27 zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima, protiv istoga će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.   

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji, teška tjelesina ozljeda u pokušaju, tjelesna ozljeda i nametljivo ponašanje, uz kaznenu prijavu, 03. lipnja 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:24