StoryEditor
dopuna izvještaja

Nevesinjskog policajca terete da je lažno prijavio svoju otmicu

Piše desk  /  14.06.2022., 15:14h

Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, za kojim se danima tragalo, nakon čega je pronađen, osumnjičen je da je lažno prijavio da je opljačkan i otet.

On je, kako saznaju Nezavisne novine, nakon što je pronađen, ispričao istražiteljima da su ga oteli i opljačkali maskirani i naoružani otmičari.

Grahovac, koji je oženjen i otac je troje male djece, pronađen je u mjestu Divin, nedaleko od mjesta Plani, gdje su ranije pronašli njegov automobil nakon što je za njim krenula potraga.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su jučer Okružnom javnom tužiteljstvu u ovom gradu podnijeli dopunu izvještaja protiv Grahovca.

Protiv njega su i službenu prijavu, odnosno dopunu izvještaja, nadležnom Okružnom tužiteljstvu u Trebinju podnijele njegove kolege, službenici Policijske uprave Trebinje, jer, kako je priopćeno, postoje osnove sumnje da je lice inicijala M.G. počinilo kazneno djelo "Lažno prijavljivanje kaznenog djela".

Navedeno lice se, prema priopćenju iz PU Trebinje, sumnjiči da je dana 30. svibnja 2022. godine lažno prijavilo izvršenje kaznenih djela "Razbojništvo", "Protupravno lišenje slobode" i kazneno djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", pa, prema neslužbenim saznanjima, Grahovac za takva djela može biti kažnjen od novčane kazne do kazne zatvora u trajanju do dvije godine.

U Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju su potvrdili da imaju saznanja da je izvještaj protiv Grahovca podnesen, ali još nije bio stigao do nadležnog tužiteljstva, s obzirom da njegovo rješavanje nije hitno i odvija se u redovnoj proceduri.

Neizvjesno je hoće li se o slučaju policajca Grahovca odlučivati i sutra, a najvjerovatnije se, i kada tužitelj bude razmatrao sve činjenice, neće stavljati ni zahtjev za određivanje pritvora, jer za to nema osnova, budući da nema bojazni da će sakriti predmete kojima je djelo izvršeno, nema bojazni od bjekstva, od utjecaja na svjedoke, ili da će ponoviti djelo, prenose Nezavisne novine.

Policijska istraga je, kako se neslužbeno saznaje, odmah nakon što je uzela izjavu od Grahovca, nakon što je pronađen na teritoriju sela Divin, ustanovila niz "šupljina" u njegovom iskazu, ali je i mjesto njegovog pronalaska prije toga dva puta bilo detaljno pretraženo, što je u startu ukazivalo na nelogičnosti, pa se i očekivao ovakav ishod.

Potraga za Grahovcem, čiji je nestanak prijavila obitelj, trajala je nekoliko dana, a najprije je pronađen njegov automobil u nevesinjskom mjestu Plani, gdje po položaju vozila i drugim dokazima ništa nije ukazivalo na nasilno odvođenje vozača, da bi i njegovo vezivanje bilo čudno, s obzirom da su mu bile zavezane noge i samo jedna ruka.

U trenutku pronalaska je bio iscrpljen, ali ne do iznemoglosti i, budući da je prevezen u Bolnicu Nevesinje odmah sutradan je pušten kući bez ustanovljenih ikakvih ozljeda, što je kod policije izazvalo početne sumnje, a koje je potvrdila njegova dalja priča.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:25