StoryEditor

Neum: Provaljeno u obiteljsku vikendicu

Piše D  /  26.04.2019., 07:04h

Kako doznajemo od vlasnika vikendice, obitelji Bogdanović iz Neuma, počinitelji su se osim provale u objektu uredno pogostili i odmorili te ostatke hrane koju su zatekli ponijeli sa sobom.

Bizarno zvuči da su u okrilju noći vadili i mladi krumpir iz zemlje kojega su potom ispekli. Uz krumpir su „smočili“ i delikatesnu kozju kopsu, odnosno suho kozje meso, a nazdravili su sokovima koje su zatekli u vikendici.

Nakon što su napravili nered i pričinili štetu nasilnim ulaskom, provaljeni objekt su napustili, ali ne praznih ruku. Sa sobom su odnijeli osim ostataka hrane i odjeću vlasnika koju su zatekli, te set kuhinjskih noževa.

Iz Policijske postaje Neum za Dnevnik.ba je potvrđeno kako se tijekom noći sa četvrtka na petak dogodila provala u obiteljski objekt u selu Kiševo, no sa službenim informacijama o detaljima pljačke ne mogu izlaziti.

Vlasnici vikendice pak najveće sumnje polažu u ilegalne migrante kojima ne bi bilo prvi put da prolaze kroz Kiševo koje je nadomak Neuma odakle nastavljaju dalje prema Europskoj uniji.

Sukladno najavama sa proljećem se ponovo aktualizirala migrantska ruta jugom Hercegovine pri čemu je upravo neumsko zaleđe postalo jedno od najprometnijih sjecišta bliskoistočnih putnika namjernika.

Podsjetimo, još prije nekoliko dana, medijima se proširila priča i o morskoj ruti od Neuma prema Italiji, no onoga tko je servirao tu u najmanju ruku tragikomičnu konstrukciju, trebalo bi podsjetiti da se migranti kod Neuma nemaju potrebe „kvasiti“ jer iz ovog gradića svakako ne možete nigdje krenuti a da negdje ne preskočite koju međudržavnu, slabo ili nikako čuvanu među.

Migranti i oni koji ih vode i upućuju to vrlo dobro znaju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:25