StoryEditor

Neum: Hoće li goste i u sezoni dočekati raskopane ceste

Piše D  /  18.03.2018., 11:03h

Naš jedini grad na moru Neum ovih dana pretvorio se u pravo gradilište. U naselju Tiha Luka grade se kolektorska mreža, koju sufinancira Fond za okoliš Federacije BiH, te šetalište na dva nivoa, a građevinske mašine uvelike su i na gradilištima privatnih objekata.

Obogatiti obalu

Iako pozdravljaju radove u ovom naselju koji će funkcionalno i vizualno obogatiti taj dio neumske obale, tamošnji turistički radnici strahuju da će turiste u sezoni dočekati raskopane ceste.

- Iskreno se nadamo da će se sve to koliko-toliko dovesti u red pred sezonu, jer ceste su nam razvaljene maksimalno - kaže predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma Davor Krešić, piše Dnevni avaz.

Napominje da za nadležne turistička sezona počinje 1. srpnja.

Ugledni ljudi

- Nama je, praktično, već počela. Radove treba početi odmah po završetku prethodne sezone, u 11. mjesecu i da do 15. ožujka ili 1. travnja svi radovi budu gotovi. Stoga svake godine imamo problem kada nam gosti, među kojima su brojni ugledni ljudi, počnu dolaziti od 1. travnja na simpozije jer Neum, jednostavno, u toj predsezoni ne bude spreman - objašnjava Krešić.

Podvlači da Neum ima veoma dobre hotele i da se mnogo ulaže u hotelsku infrastrukturu, ali da, kada gosti izađu na ulicu, vide sasvim drugačiju sliku.

More i hoteli nisu dovoljni

- Danas gosti žele doživjeti destinaciju i stopiti se s lokalnim stanovništvom, osjetiti i vidjeti nešto novo. Imamo hotele, sunce i more, ali trebamo raditi na tome da im damo neki doživljaj destinacije. Bilo bi veoma poželjno aktivirati zaleđe Neuma, što se može jedino ako se ta famozna cesta napravi, a evo krenulo se u izgradnju. E, sad, je li to predizborna aktivnost, ne znam - ističe Krešić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:09