Article_Top_970x250

Netanyahu zahvalio BiH, oglasio se jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva

izraelsko-palestinski sukob

Netanyahu zahvalio BiH, oglasio se jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva

svibnja 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Benjamin Netanyahu se na svom Twitter profilu zahvalio brojnim državama na podršci Izraelu, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Tim povodom reagirao je jedan od bošnjačkih Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je putem svog Facebook profila komentirao objavu Netanyahua.

Džaferović je podijelio screenshot Netanyahuovog tweeta u kojem se nalazi nekoliko zastava i zahvalnica za podršku njihovim vojnim akcijama.

“Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju akcije Izraela.

Moja poruka premijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubojstva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage.

Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod”, napisao je Džaferović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, podrška Izraelu stigla je iz više od dvije trećine teritorija BiH, uključujući Mostar, Banju Luku, Trebinje i druge, dok Palestinu podržavaju dominantno Bošnjaci

Dnevnik.ba