StoryEditor
što kaže zakon?

Nesuđeni kandidat za Predsjedništvo odlazi s funkcije? Iz FUP-a tvrde: "Mora napustiti ovu policijsku agenciju"

Piše desk  /  05.07.2022., 12:17h

Federalna uprava policije (FUP) naredila je, nakon medijskih natpisa da je Nermin Šehović kandidat za člana Predsjedništva BiH Stranke za BiH, istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti.

U FUP-u su svjesni da Šehović, potpisao ili ne izjavu u SIP-u mora napustiti poziciju šefa Detašmana FUP-a u Zenici i raskinuti ugovor s ovom policijskom agencijom ako se pokaže točnim da je prijavljen za člana Predsjedništva, s obzirom na to da je riječ o policijskom dužnosniku.

Naime, Šehović,  iako nije, kako se tvrdi potpisao prijavu SIP-u, njega je Stranka za BiH uredno prijavila za kandidata, skupila potpise i uplatila 25.000 KM, koliko je ove godine propisalo Središnje izborno povjerenstvo BiH.

- Zakon je jasan. Politika i policija ne mogu zajedno. Ili si policajac ili političar. Taj koji ga je prijavio morao je znati zakon. Mi ćemo provesti našu istragu i stvar je jasna. Šehović mora napustiti FUP. To je jasno kao dan - rečeno je Avazu iz FUP-a.

Zakon o policijskim službenicima Federacije BiH jasno propisuje: Policijski službenik dat će ostavku kada se prijavi kao kandidat za izbornu javnu funkciju ili od trenutka kada je imenovan na položaj unutar bilo kojeg tijela vlasti u Bosni i Hercegovini.

image

Što kaže zakon?

AVAZ -

S druge strane, prema informacijama Avaza, Šehoviću to ne pada na pamet,  iako je malo vjerojatno da nije znao za ovu zakonsku odredbu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:34