StoryEditor

Nestvarno, ali istinito: Ovaj Olmov podatak će vas oboriti s nogu

Piše D  /  19.09.2019., 12:09h

Ako su skauti europskih giganta čekali da vide kako će se sjajni Dani Olmo snaći na velikoj sceni, a Liga prvaka jedna je od najvećih, njegove brojke ostvarene u srijedu navečer sigurno su ih oborile s nogu.

inamov dragulj odigrao je još jednju vrhunsku predstavu, a iscrpna statistika na stranici WhoScored otkrila je da je mladi Španjolac sam ostvario više uspješnih driblinga nego čitava momčad Liverpoola zajedno u 2:0 porazu na gostovanju kod Napolija dan ranije.

Europski prvak ih je sveukupno imao devet (Mane 3, Fabinho 2, Milner 2, van Dijk 1, Salah 1) , dok je Dani Olmo deset puta prošao Atalantine čuvare s loptom. Na Olmu je napravljeno i pet prekršaja, u 83% slučajeva je loptu dodao točno, pa ne čudi što je na kraju dobio ocjenu 9.04, tek nešto manju u onosu na Mislava Oršića, strijelca hat-tricka (9.32).

Ali, ako zanemarimo statistiku, ponovo je Olmo ostavio i fantastičan dojam, jer je djelovalo da se poigrava sa suparnicima iz Atalante i čini pored njih što hoće, kada hoće i kako hoće.   

Stranica Transfermarkt mu u noći sa srijede na četvrtak nije mijanjela tržištnu vrijednost, i dalje stoji na 30 milijuna eura, ali ako ovako Olmo nastavi, sigurno je da će ta procjena ubrzo biti podebljana. 

A to će, jasno, biti samo još jedan argument u rukavu Dinama kada će pregovarati oko njegove cijene, baš kao što će "dečko u adutu" biti i snimka s utakmice koju će Dinamovi navijači još godinama pamtiti.

Zbrojeno i oduzeto, Olmo je silno htio nastupiti u Ligi prvaka, tijekom ljeta se činilo da će je dočekati u dresu nekoga velikana iz Lige petice, ali ponovo je pogodio s ostankom u modrome dresu jer tu pliva kao riba u vodi i iz dana u dan dokazuje kakav je potencijal, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:39