StoryEditor

Nestalog Antu Josića traže pomoću sonara na rijeci Savi

Piše D  /  04.01.2020., 12:01h

Danas su pretragu nastavili na još nekoliko lokacija na kojima bi se tijelo nestalog moglo nalaziti. Kako se nivo vode povukao ponovo se pretražuju i obale rijeke Save od mjesta gdje je nestali Josić živio pa nizvodno prema Tolisi, priopćeno je iz FUCZ.

Zbog zimskih vremenskih uvjeta i kraćeg dana te nemogućnosti rada po mraku timovi FUCZ, nakon što su obustavili jučerašnju potragu, proveli su noć u Općini Domaljevac-Šamac kako bi se današnja potraga nastavila u ranim jutarnjim satima. Rijeka Sava je u ovom dijelu veoma brza i hladna, a potragu dodatno otežava i mutna voda.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova obitelji i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je nekoliko dana trajala i na vodi i na kopnu, skoncentrirala na rijeku Savu.

Timovi FUCZ od 23. prosinca, kada su se uključili u potragu, kopnenim dijelom pretražili su područje od pet kvadratnih kilometara u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, pretražen je i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

Timovi na vodi s čamcima pretražili su obale i korito rijeke Save od Josića prema Orašju i Domaljevcu od Nađevaca nizvodno prema Tolisi, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:13