Article_Top_970x250

Nestalog Antu Josića traže pomoću sonara na rijeci Savi

AKCIJA FUCZ-A

Nestalog Antu Josića traže pomoću sonara na rijeci Savi

sij 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Federalna uprava civilne zaštite u potrazi za nestalim Antom Josićem angažirala je timove za spašavanje na vodi i pod vodom s osam ronilaca i sonarom koji su u petak pretražili više lokacija na rijeci Savi.

Danas su pretragu nastavili na još nekoliko lokacija na kojima bi se tijelo nestalog moglo nalaziti. Kako se nivo vode povukao ponovo se pretražuju i obale rijeke Save od mjesta gdje je nestali Josić živio pa nizvodno prema Tolisi, priopćeno je iz FUCZ.

Zbog zimskih vremenskih uvjeta i kraćeg dana te nemogućnosti rada po mraku timovi FUCZ, nakon što su obustavili jučerašnju potragu, proveli su noć u Općini Domaljevac-Šamac kako bi se današnja potraga nastavila u ranim jutarnjim satima. Rijeka Sava je u ovom dijelu veoma brza i hladna, a potragu dodatno otežava i mutna voda.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova obitelji i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je nekoliko dana trajala i na vodi i na kopnu, skoncentrirala na rijeku Savu.

Timovi FUCZ od 23. prosinca, kada su se uključili u potragu, kopnenim dijelom pretražili su područje od pet kvadratnih kilometara u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, pretražen je i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

Timovi na vodi s čamcima pretražili su obale i korito rijeke Save od Josića prema Orašju i Domaljevcu od Nađevaca nizvodno prema Tolisi, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: