StoryEditor

Nestala Zagrepčanka živi s kćeri u ISIL-ovom kampu?

Piše D  /  11.08.2019., 03:08h

Posljednja informacija o njoj, koju je također objavila "Slobodna", bila je s konca veljače ove godine, kada je 32-godišnja Zagrepčanka imotskih korijena viđena u Baguzu, selu na sirijsko-iračkoj granici, u to doba jedinom preostalom uporištu ISIL-ovaca.

Sve do sada se uopće, barem javno, nije znalo je li izvukla živu glavu iz okruženja kurdsko-arapskih snaga i stigla do nekog od kampova. Informacija je došla od bosanskohercegovačke državljanke, odnosno  posredovanjem njezine obitelji koja živi u susjednoj državi.

"Dora i moja sestra nisu u istim kampovima u Sriji, ali redovito komuniciraju. Ona mi je i prenijela informaciju da je Dora u Al-Holu. Upoznale su se u Raki, gdje su im obitelji živjele u blizini", rekla je sestra te bosanskohercegovačke državljanke za Slobodnu.

S Dorom bi trebala biti i njezina kćerkica, stara između pet i šest godina, kojega je dobila u braku sa Senadom Avdićem Čađom. Upoznali su se nakon što je ona okončala školovanje u Londonu i završila u vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Brčkog, ubrzo vjenčali i prije sedam godina preko Sandžaka i Turske domogli se Sirije. U spomenutoj Raki Avdić je poginuo tijekom jednog bombardiranja 2014. godine, prenosi Direktno.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:14