StoryEditor

Nesreća kod Šibenika: Vatrogasci sletjeli s ceste vozilom iz kojeg im je ukradeno gorivo

Piše D  /  05.07.2019., 10:07h

U zaseoku Jelići kod Vrpolja, desetak kilometara od Šibenika, u petak poslijepodne izbio je požar, a prilikom dolaska na intervenciju vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice sletjelo je s ceste. Pritom su dvojica vatrogasaca zadobili lakše ozljede. Zapovjednik DVD-a Bilice Željko Mikulandra potvrdio je novinarima da su dvojica vatrogasaca, Edi i Franko, tek natučeni te da nemaju nikakvih prijeloma.

Inače, vatrogasno vozilo Steyr kojim su sletjeli s ceste ovog je tjedna već jednom “gostovalo” u crnim kronikama. U noći s ponedjeljka na utorak nepoznati lopovi ukrali su iz vozila gorivo i umjesto njega u rezervoar natočili vodu. Zapovjednik Mikulandra kazao je da današnja nesreća nije povezana s krađom goriva.

“Mislimo da je pukla guma, ali nismo još sasvim sigurni zašto je vozilo prevrnulo. Očito baš nemamo sreće”, kazao je Mikulandra za 24 sata.

‘Samim čudom Edi i Franko nisu doživjeli ozbiljnije povrede’

O današnjoj nesreći koja je, srećom, prošla bez ozljeda vatrigasaca oglasili su se iz DVD-a Bilice i na Facebooku.

“Nažalost, zadnjih dana se vijesti o nama mogu pronaći samo na stranicama Crne kronike. Ovim putem možemo potvrditi da su naši momci danas na putu na intervenciju u Vrpolju doživjeli prometnu nesreću do koje je došlo uslijed pucanja gume. Po primitku ove informacije, veći broj naših članova požurio je prema šibenskoj bolnici, ali na sreću, i samim čudom, naši momci Edi i Franko nisu doživili ozbiljnije povrede.

Obzirom da su naši članovi naš najvrjedniji resurs, najvažnije nam je bilo čuti da su Edi i Franko dobro, a što se tiče našeg kamiona Helmuta, unatoč ovom udarcu našim ambicijama, planovima, pa i mogućnostima, naš DVD ide dalje, a ovo za nas samo znači da će naša Tamara biti korištena više nego što smo planirali. Naša mlada grupa ljudi u ove nepune 3 godine postojanja postigla je velike rezultate, pa nas ni ovo neće obeshrabriti, dokle god među nama postoji bratstvo kakvom se moglo svjedočiti danas. Ovim putem svoj braći vatrogascima, kao i svima ostalima, zahvaljujemo na porukama podrške”, napisali su bilički vatrogasci.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 06:23