StoryEditor

NESLUŽBENO DOZNAJEMO: Kuće hrvatskih povratnika zapalili Bošnjaci iz Viteza

Piše D  /  14.11.2018., 01:11h

Kuće hrvatskih povratnika u naselju Putkovići nadomak Viteza zapalili su Bošnjaci, neslužbeno doznaje Dnevnik.ba.

MUP Središnja jučer je priopćio kako je riješen slučaj paljevine u teške krađe u mjestu Putkovići  na području Općine Vitez.

Kako je priopćeno,  u večernjim satima 11. studenog prijavljen je požar na obiteljskoj  kući u vlasništvu J.B., odnosno Joze Brkovića.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su policijski službenici PS Vitez koji su potvrdili navode prijave te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Požar su lokalizirali službenici DVD Stari Vitez, a na kući je pričinjena znatna materijalna šteta.

"Prilikom vršenja uviđajnih radnji u jutarnjim satima službenici policije su došli do saznanja da je tijekom protekle noći došlo do požara i na susjednoj porodičnoj kući vlasništvo F.B. na kojoj je također pričinjena znatna šteta. Uviđajnim radnjama na licu mjesta utvrđeno je da se u oba slučaja radi o krivičnim djelima paljevine i teške krađe", priopćeno je iz MUP-a Središnje Bosne.

Kako dalje navode, poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i policijski službenici PS Vitez su operativnim radom na terenu, te brzom i efikasnom reakcijom došli do saznanja da su počinitelji navedenih kaznenih  djela M.O. rođen 1995.godine, B.H. rođen 1994.godine i M.V. rođen 1973.godine, sva trojica iz Viteza, koji su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje predmetnih kaznenih djela.

"Na osnovu pribavljene usmene naredbe Općinskog suda Travnik, vrše se pretresi na tri lokacije na području Viteza, a sve u cilju pronalaska sredstava i predmeta koji se mogu dovesti u vezu s navedenim djelima. Osumnjičene osobe su lišene slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u suradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom. Dnevnik.ba neslužbeno doznaje iz pravosudnih kruga u Središnjoj Bosni da su izvršitelji zlodjela kaznenog djela bošnjačke nacionalnosti. 

U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata, a nakon rata obnovljene su samo tri kuće.

Također, znakovito je kako se paljevina kuća hrvatskih povratnika u Vitezu dogodila nekoliko dana nakon što su uhićena osmorica bivših pripadnika tzv. Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima u Križančevom selu. 

R.I.Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:30