StoryEditor
ministar sigurnosti bih

Nešić: "U BiH djeluje barem šest organiziranih kriminalnih skupina povezanih s krijumčarenjem migranata"

Piše hina  /  28.02.2024., 13:36h

Policija u BiH do sada je uhitila najmanje deset osoba za koje je utvrđeno da su pripadnici kriminalnih skupina povezanih s krijumčarenjem migranata, izjavio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

U izjavi, koju je prenio portal Dnevnog avaza, Nešić je potvrdio kako u BiH djeluje barem šest takvih organiziranih kriminalnih skupina, što je jučer kazao i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom obilaska međudržavne granice u pratnji novinara.

"To je u stvari naša informacija koju su iz Uprave za granicu MUP-a Hrvatske podijelili medijima. Naše sigurnosne agencije već su radile na tom planu. Određeni broj osoba je uhićen, a za jedan broj njih će biti provedena ekstradicija", kazao je Nešić dodajući kako je riječ o najmanje deset takvih osoba, a neke od njih traži Srbija.

"Suradnja s policajcima iz Hrvatske i Srbije je dobra"

Ministar tvrdi kako je suradnja s policijama Hrvatske i Srbije dobra te kako sigurnosne agencije iz BiH zajedno s njima rade na neutraliziranju kriminalnih skupina sastavljenih od naoružanih migranata.

"U predstojećem razdoblju provest ćemo nove akcije i imat ćemo rezultate. Nažalost, migrantska kriza je pogodovala razvijanju ‘biznisa‘ krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organiziranog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BiH.

Dnevnik.ba

17. srpanj 2024 21:48