StoryEditor

Nešić: Helez širi strah i netrpeljivost, jedine paravojske u BiH su one kojima on prijeti

Piše desk  /  23.11.2023., 15:43h

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio i odbacio izjavu ministra obrane BiH Zukana Heleza da se u RS nalaze ruski vojni kampovi za obuku i da djeluju pod okriljem MUP-a RS.

- Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OSA i predsjedateljice Vijeća ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti kažu činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u RS, niti se provode bilo kakve obuke - istaknuo je Nešić.

Ministar Nešić naglašava kako je indikativno da Helez sije laži dan nakon obilježavanja krsne slave MUP-a RS.

- Ako postoje neke paravojske u BiH to su one kojima prijeti Helez i tim treba da se pozabavi Tužiteljstvo BiH. Sve ostalo su notorne laži s ciljem sijanja straha i širenja netrpeljivosti, te rušenja integriteta MUP-a RS. Ovakve laži i postupci su nedolični bilo kome ozbiljnom, a posebno ministru obrane. Mislim da je krajnje vrijeme da se Tužiteljstvo BiH pozabavi kontinuiranim govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti od strane Heleza - istakao je Nešić.

Ministar Nešić je apelirao na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog sigurnosti.

 - 28 godina nakon rata trebamo pričati o znanstveno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Mislim da Helez ima ozbiljan problem s poslom na koji je izabran. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH - poručio je Nešić.

Inače, Helez je u svojoj političkoj karijeri najpoznatiji po nizu kafanskih tučnjava u kojima je sudjelovao i reviziji braniteljskih prava iz vremena platformaške Vlade FBiH kad je iz prava izveo na tisuće pripadnika HVO-a.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:17